Універсальна бражная колона 2 в 1
2" Магнум Профі-3 /Спецсерія/
Вузол відбору МагПро з доохолоджувачем в комплекті!
Переваги:
1. Два способи відбору (по пару і по рідині) в одному апараті
2. Простота налаштування відбору "голів" через вузол відбору по рідині
3. Стабільність роботи апарату - не залежить від стрибків тиску води
4. Суперпотужний Піт-Стілл (перший перегін) при мінімальному споживанні води
5. Потужні ТУРБО конденсатори (9 трубок з перегородками)
Принцип роботи:
Перший перегін (Режим Pot-Still). Отримання спирту-сирцю (СС)
Залийте вихідний продукт в перегінний куб, але не більше 80% від загального обсягу ємності для цукрової або не більше 65% для фруктової та зернової браги. Для ефективного використання води послідовно з'єднайте два конденсатора. В такому режимі можна працювати до 8 кВт потужності при мінімальному споживанні води. Підключіть подачу води в нижній штуцер охолоджувача №1. З верхнього штуцера з допомогою шланга направляємо воду в нижній штуцер охолоджувача №2. З верхнього штуцера другого охолоджувача виводимо воду в каналізацію
Перший перегін рекомендується закінчувати при міцності СС в течії 15-20%, що відповідає показнику верхнього термометра 98 градусів Цельсія
Увага! При з'єднанні двох конденсаторів внутрішні трубки повинні збігатися і просматриватся наскрізь!
Другий перегін - Режим відбору за пару
Використовуйте СС розведений до міцності 25-35 градусів у кількості не більше 85% загального обсягу ємності
Після нагрівання спиртовмісні пари піднімаються вгору по колоні. Потрапивши в дефлегматор, вони конденсуються і у вигляді флегми (конденсату) потрапляють у вузол відбору по рідині. Частина флегми затримується у вузлі відбору, а надмірна її частина стікає вниз по царге, зрошуючи насадку. Пари, що піднімаються вгору, і флегма, що стікає вниз по насадці, вступають в процес спільного тепломасообміну. В результаті цього процесу більш важкі фракції парів конденсуються, більш легкі частини флегми переиспаряются і знову піднімаються вгору. Утворюється свого роду "паровозик" - вгорі накопичуються більш легкі фракції, внизу більш важкі. Відкривши кран вузла відбору збираємо більш легкі фракції - "голови". Зібравши їх, перекриваємо кран і додаємо потужність нагріву перегінного куба та/або зменшуємо подачу води на дефлегматор. Починаємо відбір "тіла продукту" через приймальний "носик" (вузол відбору за пару)
Регулюючи подачу води в дефлегматор краном тонкої настройки ми змінюємо швидкість відбору продукту і температуру вгорі колони. Не рекомендується підняття температури в колоні больлее ніж 0.5-1 градус Цельсія. Утримуючи температуру на одному рівні, ми перешкоджаємо попаданню хвостових фракцій у кінцевий продукт
Цей режим використовують при перегоні цукрових браг для отримання якісний продукту (недоректификата) міцністю до 95 градусів
Наповнивши царгу мідної насадкою, можна переганяти фруктово-ягідні та зернові напої.
Другий перегін - Режим відбору по рідині
Залийте СС в перегінний куб, попередньо розбавивши його до міцності 30-40 градусів (цукрова), або 20-25% (фруктовий або зерновий)
Після прогріву колони відкриваємо кран вузла відбору по рідині і збираємо більш легкі фракції - "голови". По завершенні процесу відбору голів перекриваємо кран, даємо колоні попрацювати "на себе" ще 5-7 хв і знову починаємо відбір. Збираємо "тіло" продукту через вузол відбору по рідині з доохладителем
Рекомендується втримувати температуру в колоні на одному рівні під час всього процесу перегону. Не допускайте підняття температури більше, ніж на 0.5-1 градус Цельсія. Цього можна досягти регулюючи швидкість відбору продукту і потужність нагріву куба. Чим повільніше ми відбираємо продукт, тим вище його якість
Режим відбору по рідині найбільш часто використовується при перегоні фруктово-ягідних і зернових браг. В такому режимі можна отримати високоякісний продукт дистилят міцністю 85-92 градуси. Міцність напою залежить від швидкості відбору і міцності вихідної сировини (СС)
При перегоні фруктово-ягідних і зеновых дистилятів рекомендується наповнити царгу мідної насадкою. При високій температурі мідь взаємодіє з соейдинениями сірки і нейтралізує їх. Ми отримуємо м'який і ароматний продукт без стороннього запаху
Модульна конструкція даної колони дозволяє приєднати додаткову царгу висотою 0.5-1м. У цій конфігурації ми отримаємо ректифікаційної колони і продукт міцністю до 96,6 градусів (дивіться Режим ректификции)
Другий перегін - Режим ароматизації
Відбір "голів" відбувається через вузол відбору по рідині
Після відбору "голів" пар направляється в джин корзину, наповнену ароматизаторами. Проходячи через кошик, пара конденсується в охолоджувачі і потрапляє в приймальну ємність. Скориставшись спеціальним краником можна в будь-який момент злити ефірні масла, які розташовані всередині джин-кошики
В цей режимі можна надати напою особливий смак і аромат безпосередньо під час перегонки. Використовуйте джин-кошик з внутрішнім перфорованим склянкою для додавання натуральних ароматизаторів. Режим ароматизації дозволяє домогтися максимальної передачі смаку і аромату, використовуваних вами добавок
Можна використовувати будь-які інгредієнти: сухофрукти, цитрусову цедру, медові стільники, кедрові горіхи, шкірки граната і багато іншого
Любителі класичних "народних" дистилятів (таких як шнапс), можуть використовувати джин-кошик як сухопарник при другому перегоні. Царгу, вузол відбору і дефлегматор при цьому використовувати не потрібно
П. С. Для отримання самого висококласного, натурального і найбільш ароматного джина, рекомендується робити ароматизацію під час третьої перегонки. Царгу, вузол відбору і дефлегматор при цьому використовувати не потрібно
Увага! Джин-кошик не входить в комплектацію!
Другий перегін - Режим ректифікації
Режим ректифікації - отримання найбільш якісного напою міцністю 95-96.6 градусів. Як правило цей режим використовують для одержання чистого спирту з метою подальшого його використання в різних цілях - для приготування настоянок, наливок, абсенту та ін.
Для ректифікації потрібна додаткова царга заввишки мінімум 1м Загальна висота царг наповнених насадкою повинна бути не менше 1,5 метра
Царга ректифікаційної колони повинна бути повністю наповнена насадкою - РПН, СПП або іншими
Процес перегонки відбувається наступним чином:
- Заливаємо спирт-сирець міцністю 35-40 градусів в перегінний куб
- Після прогріву і стабілізації колони відбираємо "голови" через вузол відбору рідини з
- Відбираємо "тіло" продукту через вузол відбору по рідині
Не допускаємо підняття температури в колоні вище, ніж на 0.5 градуса Цельсія. Регулювати температуру можна за допомогою нагрівання куба або шляхом часткового перекриття крана вузла відбору і зменшення швидкості відбору. Рекомендована швидкість обора на початку перегону 1,2-1.4 л/ч. В кінці перегону швидкість можна зменшити до 0,6 л/ч
Рекомендована потужність нагрівання до початку відбору 1.8-2,2 кВт.
Увага! Додаткова царга не входить в комплект!
Комплектація (без куба):
1) 2" Царга 0,5 м
2) 2" Вузол відбору по рідині МагПро
3) Голчастий кран з нержавійки
4) Доохладитель з быстросьемами
5) 2" Турбо дефлегматор (малий конденсатор) 200мм (9 трубок, 3 перегородки)
6) Два повороти (один з ніпелем)
7) Термометр
8) 2" Турбо охолоджувач (великий конденсатор) 400мм (9 трубок, 5 перегородок)
9) 2" Приймальний "носик"
10) 2" Хомути з прокладками 7шт
11) РПН нержа 5шт
12) Інструкція
13) Сантехкомплект:
→ голкові крани пластикові 2шт
→ швидкозйоми латунь 2шт
→ трійники пластикові 2шт
→ шланг поліуретан 4м
→ шланг силікон 1м
→ фум-стрічка 1шт
Параметри з упаковкою (Д/Ш/В, вага):
51/13/30см., 5,6кг
Основні | |
---|---|
Виробник | Still |
- Ціна: 11 100 ₴
- Готово до відправки
- Код: Profi_2
2" Магнум Профі-3 (Спецсерія), Без куба
11 100 ₴
- +380 (99) 172-22-66
- +380 (67) 172-22-66