Набір спецій для джина в стилі gordon's London Dry. Набір розрахований на отримання 12-15 л. джина методом парової інфузії або 5-8 л. джина методом мацерації (настоювання) в залежності від бажаної інтенсивності ароматів.
Володіє яскравими ароматами ягід ялівцю, коріандру та диких ягід. На смак дуже сухий, насичений і чистий. У смаку також відчуваються дикі ягоди, мигдаль, імбирні і лакричні тони.
Приготування джина методом настоювання (мацерації)
На все вам знадобиться:
- 7-8 л спирту міцністю 45-50%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
Приготування:
Для початку готуємо настойку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 літрами спирту міцністю 45-50% і наполягаємо близько 10 – 14 днів в темному теплому місці. Струшуємо кожен день.
Після відстоювання рідину фільтрується і розлучається чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Настоянка розведена заливається в перегінний куб, нагрівальний прилад виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розбавлений спирт або гарний самогон – достатньо відібрати перші 50 г голів.
Відбір «серця» закінчується на 45% в струмені. Тут важливо не пропустити момент – через хвостів, навіть мінімальних, домашній джин каламутніє.
Вимірюємо фортеця отриманого алкоголю, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте, джин міцніше горілки, розведення нижче, ніж до 42 градусів начисто знищить цитрусові нотки.
Готовий напій має відпочити тиждень.
Приготування джина методом парової інфузії за допомогою джин-кошики (Даний метод рекомендується Hot Rod Distiller)
На все вам знадобиться:
- 20 літрів розведеного спирту з міцністю 30%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
- Джин-Hot Rod кошик
Приготування:
1. Спеції подрібнюємо в ступці (або на блендері). Досить порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
2. Засипаємо ретельно перемішані спеції в джин-кошик.
3. Заповнюємо перегінний куб спиртом, попередньо розведеним до фортеці 30%.
4. Починаємо перегонку при невеликій температурі, щоб наші спеції прогрівалися поступово і рівномірно.
5. У процесі перегонки стежте за рівнем флегми в джин-кошику. Не допускайте переливу флегми назад в куб. Зливайте вміст джин-кошики в ємність для відходів використовуючи дренажний кран внизу. Дану процедуру можливо знадобиться повторити кілька разів протягом всієї перегонки.
6. Перші 20-50 мл отриманого дистиляту варто зібрати в окрему ємність і відставити у бік. Це найгіркіші ефірні олії ялівцю.
7. Основна фракція відбирається до тих пір, поки градус в струмені не знизиться до 50%.
8. Надлишок хвостів буде призводити до помутніння джина при розведенні.
9. Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
10. Готовий напій має відпочити тиждень.
Упаковка
Вид упаковки Вакуумна упаковка
Вага
Вага 250 г
Характеристики
Склад ялівець, коріандр, корінь дягелю, касія, лакриця, корінь імбиру, мускатний горіх.
- Ціна: 184 ₴