Рецепт Бехеровки
На все вам знадобиться:
- 2.4 л спирту міцністю 50-55%
- Набір спецій Hot Rod для лікеру в стилі Becherovka (набір розрахований на 3 л готового продукту)
- Цукор – 250 - 300 г
- Вода – 750 мл
Приготування наступне: кладемо всі спеції в ємність і заливаємо їх спиртом. Щільно закриваємо і ставимо в темне тепле місце (можна біля батареї для більш швидкої екстракції). Напій наполягаємо тиждень з періодичним струшуванням. Через 7 днів настойку фільтруємо через дрібне сито або кілька шарів марлі.
Перед фільтрацією краще продегустувати настій — якщо запах і смак здадуться бедноватыми, залиште його ще на пару днів.
Готуємо сироп: 300 г цукру розбавляємо в 450 мл води і ставимо на вогонь. Постійно помішуємо, поки цукор повністю розчиниться. До кипіння не доводимо. Знімаємо, охолоджуємо до кімнатної температури, знімаємо пінку, якщо вона ще є і додаємо до нашого настою.
Потім наливаємо в каструльку, в якій варився сироп, ще 300 мл води, обполіскуємо її і теж додаємо в настоянку. У загальній складності у вас повинно вийти близько 3 л продукту. Замість цукру можна використовувати фруктозу, враховуючи, що вона в 1,7 разів солодше сахарози (тобто звичайного цукру). Після змішування настоянки і сиропу домашню Бехеровку можна вважати готовою.
Вага
Вага 30 г
Характеристики
Склад Аніс, кориця, гвоздика, кардамон, перець духмяний горошок, цедра апельсина
- Ціна: 83 ₴