Екстрактор Сокслета під кламп 3 дюйми зі збільшеним діоптром і кошик під засипання Aisi304
Вже досить давно, екстрактор Сосклета використовується в домашньому винокурстві для ароматизації напоїв, як-от Джин, Бехерівка, Егермейстер та інші. Будь-яка ароматизація — далі екстракція відбувається через перенесення молекул ароматних олій у розчинник. Тут важливо зазначити, що будь-яка екстракція в домашньому виробництві виробляється тільки з використанням чистого сортування. Добір умовних голов і хвостів виготовляється винокуром на основі органолептичної оцінки отриманого напою. У домашньому варенні використовується кілька типів екстракції ароматних складників із навішування (засипи) трав та інших складників.
Перший тип — це мацерація або настоювання в цьому разі екстракція можлива лише в кількості 50% від усіх ароматних речовин, що містяться в навісці. Допустиме в одиницю засипи міститься 10 молекул ароматної речовини. Так 5 молекул перейдуть у розчинник і 5 залишиться в навісці, позаяк кількість молекул урівнюється.
Другий тип — джин кошика для апарата, тут екстракція відбувається завдяки проходженню гарячих парів через засипання, водночас пари спирту вносячий частину ароматних молекул у відбір частково конденсуються в самій джин кошику, і ми отримуємо частину конденсату, який змушені потім відправити на повторну переганку.
В екстракторі Сосклету відбувається повна екстракція ароматних речовин із засипу, завдяки принципу роботи цього приладу.
Пари спирту, випаровуючись із куба, обхідною паровою трубкою потрапляють у холодильник, конденсуються й заповнюють склянку із засипом. У разі заповнення склянки, ароматизований спирт, по зливній сифонній трубці стікає в куб, після чого процес повторюється кілька разів. Завдяки багаторазовому контакту із засипом ми отримуємо повне вимивання ефірних олій із твердого складника. Тобто навіска щоразу заливатиметься свіжою порцією сортування. У такий спосіб ми реалізовуємо повну екстракцію погано розчинних компонентів із малим об'ємом розчинника
Так само використовуючи екстрактор Зісклета в винокурстві, ми можемо фарбувати напій, позаяк у процесі екстракції в напій переходять усіма важкорозчинні компоненти. Цей ефект можна використовувати, неабияк скоротивши час настоювання напою на дубовій тріскі.
Висота діоптра: 250 мм
Висота кошика: 200 мм
Кріплення:кламп 2 дюйми
Діаметр парової трубки:12 мм
Діаметр трубки переливу:8мм
Матеріал:неіржавка сталь Aisi304
- Ціна: 5 950 ₴
- Готово до відправки
- Код: 54_513
Екстрактор Сокслета під кламп 3 з діоптром збільшений
5 950 ₴
- +380 (99) 172-22-66
- +380 (67) 172-22-66