Продавець "Набель" - Інтернет магазин розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1372 відгуків
+380 (99) 172-22-66
+380 (67) 172-22-66
Набель - Інтернет магазин
Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1, фото 2
Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1, фото 1
Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1, фото 3
Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1, фото 4
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1

Автоматика для кліматичної камери – версія 1.1. Купити автоматику для кліматичної камери в Україні. Контролер кліматичної камери на 6 пристроїв призначений для обладнання кліматичної камери, призначеної для визрівання сирів та будь-яких ковбасних виробів, для забезпечення якого потрібні особливі кліматичні умови. Наприклад, більшість сичужних сирів визріває при температурі 10-11С та відносній вологості 75%. Такі умови необхідні для того, щоб у процесі дозрівання сир рівномірно і повільно віддавав вологу, та зовнішній шар не пересихав. Ефект пересихання зовнішнього шару називається «Гарт», цей ефект притаманний як при визріванні сирів, так і ковбасних виробів. Що таке загартування, це ефект, коли верхній шар сиру або ковбаси пересох і перестає пропускати вологу з внутрішніх шарів і стає начебто бар'єром, що призводить до псування або загнивання внутрішньої частини виробу.

Для сирів із білою та блакитною пліснявою необхідні дещо інші умови, температуру 12-14С та вологість 80-85%. Для сиров'ялених ковбас і м'ясних виробів так само необхідна кліматична камера, причому для сиров'ялу за класичною схемою виробництва, необхідно підтримувати 75% вологості при 9-11С, для ковбас із застосуванням стартових культур температура може бути 13-15С, а для сухої ферментації необхідно підтримувати -4С температури за 85% вологості.

За допомогою нашої автоматики для кліматичної камери Ви зможете в домашніх умовах створити свою кліматичну камеру для визрівання сирів, кліматичну камеру для м'ясних делікатесів та ковбас, а також кліматичну камеру для сухої ферментації м'яса. Давайте розберемо, що потрібно для обладнання кліматичної камери в домашніх умовах.

Як самостійно обладнати кліматичну камеру з холодильника:

  1. Холодильник. Макс потужність 800 Вт. Для обладнання клімат-камери можна використовувати будь-який побутовий холодильник або вітрину для напоїв. ВАЖЛИВО, що побутовий холодильник повинен бути статичний (Не Ноуфрост) або, як його ще називають, крапельний, плачучий або з холодною стінкою. Вітрини для напоїв підходять тільки ті в яких на задній стінці є панель, що охолоджує - випарник! Категорично не підходять для кліматкамери холодильники ноуфрост та вітрини, в яких випарник та вентилятор зібрані в один блок у верхній частині камери.

  1. Зволожувач. Макс потужність 200 Вт. Зволожувач необхідний для будь-яких кліматичних камер, призначених як для визрівання сирів, так і дозрівання м'яса та ковбас. Для невеликих камер підійде генератор туману, який міститься в ємність з водою, для великих за розміром клімат камер можна використовувати побутовий зволожувач, дуже важливо, що для того, щоб автоматика кліматичної камери могла керувати зволожувачем, він повинен мати механічну кнопку або кнопку з пам'яттю. Перевірити це просто, вставте зволожувач у розетку і увімкніть його після того, як ви витягнете шнур живлення з розетки, а потім вставте назад, зволожувач повинен увімкнутися.

                                

  1. Осушувач. Макс потужність 200 Вт. Осушувач в кліматичній камері необхідний тільки в камерах для дозрівання сиров'ялених продуктів, якщо Ви плануєте закладати в камеру більше 50% об’єму закладки за один раз. Якщо ви будете робити кілька батонів ковбас на тиждень і поступово завантажувати камеру, то осушувач не знадобиться. Вся справа в тому, що якщо Ви поміщаєте в кліматичну камеру відразу велику кількість свіжоприготовленої ковбаси, то вологість в камері різко зросте і досягне 99%. При такій вологості м'ясні вироби дуже швидко зіпсуються або на них виросте не бажана пліснява, тому камеру необхідно осушувати приблизно перші 7-10 днів після одночасної закладки великої партії ковбаси. Умови для вибору осушувача такі ж, як і для зволожувача. Побутовий осушувач. Дуже важливо для того, щоб автоматика кліматичної камери могла керувати осушувачем, він повинен мати механічну кнопку або кнопку з пам'яттю. Перевірити це просто, вставте осушувач у розетку і увімкніть його після того, як ви витягнете шнур живлення з розетки, а потім вставте назад, зволожувач повинен увімкнутися.

  1. Вентилятор циркуляції. Макс потужність 200 Вт. Дуже важливий пристрій будь-якої кліматичної камери. Вентилятор циркуляції у кліматичній камері потрібен для «перемішування» повітря, що необхідно для досягнення максимально стабільної вологості. Робота вентилятора кліматичної камери повинна залежати від роботи компресора холодильника. Робота вентилятора налаштовується циклічно. Наприклад, 1 хвилину вентилятор увімкнено, а 9 хвилин вимкнено або 40 секунд включено і 6 хвилин вимкнено. Періодичність налаштовується для кожної кліматичної камери індивідуально методом підбору оптимального періоду, який забезпечить максимальну стабільність вологості в кліматичній камері. При налаштуванні важливо пам'ятати, що після зміни параметрів, оцінювати показники можна тільки після стабілізації камери. Зазвичай камера стабілізується приблизно півтори дві години. У холодильних вітринах
  1. Вентилятор витяжки. Макс потужність 200 Вт. Необхідний у камерах великого об'єму, а також у випадках, коли кліматична камера обладнується у приміщенні, наприклад, у льоху або підвалі. У кліматичній камері вентилятор служить для організації зміни повітря, яка проводиться раз на добу, з розрахунку продуктивності вентилятора. Наприклад, якщо вентилятор має продуктивність 60м2 на годину, то для звичайного холодильника буде достатньо його включати на одну хвилину на добу. Слід пам'ятати, що під час роботи вентилятора, в кліматичну камеру потраплятиме тепле повітря, на заміну холодного, яке ми видаляємо з камери. У цей час відбудеться короткочасне підвищення вологості, яке має стабілізуватися протягом 15-30 хвилин

  1. Кварцова лампа. Макс потужність 200 Вт. Кварцова лампа встановлюється в кліматичних камерах для забезпечення підтримки низького бактеріального фону та боротьби з пліснявою та бактеріями! Важливо пам'ятати, що НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ встановлювати кварцову лампу в камери дозрівання сирів, і взагалі протипоказано в камери, в яких визрівають сири та ковбаси з благородною пліснявою. Кварцову лампу слід вмикати на 30-180 секунд один раз на добу.

Контролер кліматичної камери має такі органи управління:

І може керувати шістьма пристроями одночасно.

Для того, щоб ознайомитися з керуванням контролером рекомендуємо подивитися відео на нашому ютюб каналі

За допомогою цієї автоматики Ви можете управляти 6 виконавчими облаштуваннями кліматичної камери, за заданим Вами регламентом. Автоматика дозволяє переобладнувати будь-який статичний холодильник в повноцінну кліматичну камеру,
а також дозволяє будувати промислові кліматичні камери на основі холодильних установок, потужністю до 4 кВт, за допомогою твердотілого реле 40 А.

За допомогою цієї автоматики Ви можете управляти:
  • нагрівом і охолодженням (не працюють одночасно)
  • зволоженням і осушенням (працює одночасно)
  • вентилятором внутрішньої циркуляції, з установкою режиму включення вентилятора по таймер, з можливість регулювання оборот (від 30 до 100
  • продуванням (провітрюванням) камери, з управлінням по таймеру, з установкою необмеженої кількості провітрювань. Наприклад: 1 хвилина кожну годину; 1 хвилина кожних 24 години і т. д.
  • кварцюванням (знезараженням) камери, з управлінням по таймеру, з установкою необмеженої кількості провітрювань. Наприклад: 1 хвилина кожну годину; 1 хвилина кожних 24 години і так далі.

Контроль за поточними даними і управління камери здійснюється з контроллера обладнаного чотирирядковим екраном з кнопковим управлінням

У комплект входить:
  1. контроллер на 6 виконавчих пристроїв
  2. високоточний комбінований датчик температури і вологості з силіконовим кабелем 2 м. і авіаційним роз'ємом для підключення до контроллера.
Основні
ВиробникArduino
  • Ціна: 6 490 ₴
  • В наявності
  • Код: 47707390

Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1

6 490 ₴

  • +380 (99) 172-22-66
  • +380 (67) 172-22-66
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1Автоматика для кліматичної камери - версія 1.1
В наявності
6 490 ₴